Spaghete carbonara

  • Timp preparare
    5 minute
  • Timp Gătire
    15 minute
  • Porții
    2 Persoane
Spaghetele Carbonara sunt printre cele mai cunoscute preparate italiane. Acest preparat are la baza doar cateva ingrediente, este simplu de realizat, rapid si delicios. Spaghete Carbonara sunt solutia ideala atunci cand doriti un fel principal pe baza de paste intr-un timp foarte scurt.

Ingredients

Preparare

Pas 1

Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reteta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente

Pas 2

Intr-o oala punem apa pentru a fierbe spaghetele si adaugam peste aceasta uleiul de masline si sarea. Cand apa incepe sa fiarba adaugam si spaghetele. In mod normal acestea se fierb in aproximativ 8 minute

Pas 3

Intr-ul bol separat punem parmezanul pe care il amestecam cu oul

Pas 4

Intr-o tigaie punem bacon-ul (se pune in tigaia rece) si la foc mic gatim pana lasa putina grasime, apoi adaugam piperul si continuam gatirea pana cand se topeste toata grasimea

Pas 5

Se opreste focul la tigaie si se adauga spaghetele fierte direct din oala (nescurse) in tigaie. De aceea este indicat ca ambele sa fie gata in acelasi timp

Pas 6

Se adauga apa din oala in care au fiert spaghetele (aproximativ 60 grame) pentru a opri gatirea bacon-ului pana nu mai sfaraie

Pas 7

Adaugam peste oul cu parmezan si le amestecam bine. Daca este nevoie mai adaugam apa pentru a oferi cremozitate sosului. Apoi pastele sunt gata pentru a fi servite. Dupa gust puteti adauga parmezan ras peste acestea

Pas 8

Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.